Social Initiative

Tänd en stjärna i Kenya

Vi erbjuder ditt företag att investera i en julklapp som räcker lite längre

I år har vi på Social Initiative valt att göra en speciell julinsamling till en av våra fantastiska sociala entreprenörer
– Dr Kakenya Ntaiya. Som 14-åring blev hon omskuren och skulle giftas bort. Men Kakenya hade andra planer för sig själv. Istället övertalade hon byäldsten i Masai-byn Enoosaen i Västra Kenya att hon skulle få satsa på att utbilda sig. Knappt 20 år senare återvände hon, med en PhD examen från USA i bagaget, för att starta en skola och ge andra unga utsatta tjejer en chans att bryta destruktiva traditioner och skapa sig en ljusare framtid. Idag går det 170 flickor på skolan.

Var med och hjälp Kakenya att skala upp sin verksamhet så att hon kan nå ut till fler unga flickor.

• För 50.000 sek kan ytterligare 6 utsatta flickor få utbildning och boende på skolan under ett år

• För 100.000 sek kan 1000 utsatta flickor från skolor i andra byar få möjlighet att delta på läger för att lära sig om sina rättigheter, ledarskap, sanitet, sexualkunskap, och vikten av att undvika omskärelse

Dessutom matchas varje krona under december månad (upp till totalt USD 100.000), tack vare en generös amerikansk givare.

Kontakta oss för att engagera ditt företag, så får ni kommunikationsmaterial som inkluderar banner till mailen, tack-film från eleverna på skolan, diplom, besök från Social Initiative som berättar om projektet (det sistnämnda gäller gåvor från 100.000 sek).

Se filmen nedan för mer information om projektet.

Kakenya’s Dream Christmas from Social Initiative on Vimeo.