Social Initiative

Ditt livs bästa investering

Att utbilda en flicka påverkar både henne själv, hennes familj och i förlängningen hela samhället. Det är få investeringar som har så bra avkastning.

Bland de fattigaste i Afrika är det mindre än hälften så många flickor som pojkar som går ut gymnasiet. Det vill vi ändra på! Vi har valt ut tre av våra bästa projekt i Kenya och Uganda. Alla utbildar fattiga flickor, var och en på sitt unika sätt. Tillsammans med dig vill vi hjälpa dem att växa. Projekten har genomgått vår urvalsprocess och visat fantastiska resultat. På en av skolorna går drygt 55% av gymnasieeleverna vidare till universitet, jämfört med 5% i hela Kenya.

Kakenya’s Dream, ett av projekten som ingår i Social Initiative Educate girls

Din investering

Du kan hjälpa projekten växa för att skapa en bättre framtid för ännu fler flickor. Med en investering på 150,000 SEK per år under tre år får du;

• veta vart ditt stöd går och vilka effekter det har

• möte med uppdatering från projekten två gånger per år

• möjlighet att besöka valfritt projekt med oss

• tillfälle att bidra med din egen kompetens i projekten

• möjlighet till volontärarbete

Om du är intresserad av att höra mer är du välkommen att kontakta Pernilla Bard på 0700-910015.

Fler flickor som Safira

Safira var 12 år när hon började på URDT Girls’ School i västra Uganda. När vi träffade henne första gången bodde hela familjen i ett rum i en lerhydda med halmtak där det regnade in. Hennes föräldrar odlade tillräckligt med mat för att mätta familjen men saknade inkomst.

På skolan läste Safira inte bara vanliga skolämnen utan fick dessutom praktiska kunskaper för att utveckla familjens jordbruk. Med Safiras lärdomar från skolan började familjen odla sesamfrön, chili och kaffe som de sedan sålde. De köpte mer mark och till och med en lastbil för att köra grödorna till marknaden.

Tack vare intäkterna från försäljningen har alla Safiras syskon kunnat gå i skolan och Safira har studerat vidare till sjuksköterska. När vi träffade henne sju år senare hade hon startat en vårdcentral så byborna slipper åka ett par timmar till närmaste stad.

Låt oss utbilda fler flickor som Safira!

Safira vid familjens bananplantor