Social Initiative

Vi hjälper er skapa meningsfulla samhällsengagemang

Som entreprenörer har vi ett stort personligt engagemang i våra uppdragsgivare och deras projekt vilket genomsyrar hela kulturen på Social Initiative. Vi brinner för att skapa engagemang som gör skillnad i världen. Det gör vi bäst genom att engagera medarbetare, kunder, privatpersoner och familjer i något som känns viktigt och meningsfullt och som skapar en hållbar förändring.

Caroline Cederlöf och Pernilla Bard utvärderar ett projekt i Uganda

Vi hjälper företag att utveckla meningsfulla samhällsengagemang

De flesta svenska företag arbetar med Corporate Social Responsibility (CSR) i sin affärsverksamhet för att driva företaget på ett hållbart sätt. Som en del av detta är det idag mer regel än undantag att man har någon form av samhällsengagemang. När ett samhällsengagemang utformas på rätt sätt finns det mycket att vinna, både internt för att skapa stolthet bland medarbetarna och externt för att stärka varumärket. Social Initiative utgår från varje företag och skräddarsyr ett engagemang som ligger i linje med företagets affärsstrategi, CSR-arbete och värderingar. Ni har en personlig kontakt på Social Initiative, som även arbetar direkt med era projekt, utan några mellanhänder. Ring oss gärna så berättar vi mer!

Vi hjälper er att komma igång och implementera långsiktiga och meningsfulla samhällsengagemang. Vi erbjuder unika projekt som ger er möjlighet att särskilja er från andra företag. För att säkerställa att ert stöd verkligen når fram och har effekt utvärderar vi noggrant alla projekt vi rekommenderar. Vi följer upp resultaten utifrån mätbara indikatorer och uppsatta mål. Genom återkoppling från oss vet ni exakt vad ni är med och åstadkommer. Vi har stor erfarenhet av att engagera både medarbetare och kunder. Ni får även möjlighet att möta människorna bakom projekten genom film, foton och berättelser.

Vi hjälper privatpersoner att göra en verklig skillnad i världen

Oavsett om du har ägnat dig åt välgörenhet länge eller precis har bestämt dig för att komma igång, utformar vi ett upplägg utifrån dina behov. Vi hjälper dig att skapa ett meningsfullt engagemang som gör största möjliga skillnad, oavsett var i världen du vill engagera dig. Vi finns med hela vägen, eller hjälper dig i ett kritiskt skede av ditt filantropiska engagemang. Du får en personlig kontakt hos oss som finns till hands för dig och är expert på just ditt projekt. Ring oss gärna så berättar vi mer!

Brinner du för flickors utbildning i Bangladesh eller utrotningshotade djur i Afrika, eller är du mer intresserad av integration i Sverige? Utifrån dina intressen och önskemål tar vi fram relevanta projekt som genomgått vår noggranna kvalitetsgranskning. Vi strävar efter att ditt stöd ska användas så effektivt som möjligt och göra största möjliga skillnad. Därför följer vi upp projektet på plats och mäter regelbundet effekten av ditt stöd.

Vårt mål är att du ska glädjas åt och vara stolt över den förändring du bidrar till. Att det ska kännas gott i hjärtat helt enkelt. Genom film, foton och personliga berättelser får du möta de människor som tar del av ditt stöd och vilken skillnad det har gjort i deras liv. Du kanske har egna erfarenheter du vill dela med dig av till den sociala entreprenören, eller kanske du vill besöka projekten på plats. Vi har lång erfarenhet av att ordna besök och volontärprogram och gör det gärna för dig eller din familj.

Våra uppdragsgivare är både företag, privatpersoner och stiftelser