Vi välkomnar vår nya Program Manager Naia Connah in i teamet på Social Initiative. Naia har tidigare arbetat på Global Child Forum och har en utbildning inom freds- och konfliktkunskap samt utvecklingsstudier från Uppsala universitet och SOAS i London. Här berättar Naia om sig själv och sina förväntningar.

Varför sökte du tjänsten som Program Manager på Social Initiative?

Jag har länge följt Social Initiatives arbete och på så vis förstått att det är en spännande arbetsplats där samtliga anställda bidrar till att effektivt lösa samhällsutmaningar. Jag lockades framför allt av att Social Initiative arbetar med att stärka sociala entreprenörer samt fokuserar på att maximera och mäta deras effekt.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Social Initiative?

Tidigare har jag arbetat med hur näringslivet, civilsamhället, politiker och akademiker kan bidra till samhällsförändring för att stärka barns rättigheter. På så vis har jag erfarenhet av, och förståelse för, hur ett initiativ från olika discipliner bidrar till en verklig förändring. Den erfarenheten och förståelsen hoppas jag få användning av i Social Initiatives samarbeten med sina partners – de sociala entreprenörerna, företagen och filantroperna.

Utöver mina tidigare arbetserfarenheter har jag även tillbringat flera år med att studera internationella frågor, senast en masterexamen i internationella studier och diplomati vid School of Oriental and African Studies (SOAS) Univeristy of London, under vilka jag har breddat och fördjupat min kunskap om hur globala och lokala utmaningar kan se ut och lösas. Detta ser jag fram emot att fortsättningsvis arbeta praktiskt med.

På vilket sätt vill du stärka Social Initiative?

Min förhoppning är att jag kommer stärka Social Initiatives arbete inom utbildning och klimat genom att fortsätta samarbeta med sociala entreprenörer som löser samhällsutmaningar på ett hållbart vis. Jag kommer framför allt att arbeta med sociala entreprenörer som driver innovativa skolor för flickor. Forskning visar att flickors utbildning är ett viktigt steg i att minska människans klimatpåverkan, varför det känns extra viktigt för mig att förvalta och stärka Social Initiatives satsningar på flickors utbildning.

Social Initiative växer

Vi är glada över att stärka teamet ytterligare genom Naia Connah som ny Program Manager på Social Initiative. Det betyder att vi har möjlighet att skapa fler aktiva partnerskap med svenska företag, privatpersoner och sociala entreprenörer runt om i världen – ett steg i att bidra till att lösa de akuta utmaningar vi upplever här och nu, säger Pernilla Bard medgrundare Social Initiative.

 

Teamet på Social Initiative