Vår modell skapar nära samarbeten

Utifrån dina önskemål och värderingar hittar vi projekt av högsta kvalitet som du kommer nära och kan engagera dig i på det sätt som passar just dig.

Nära samarbeten

Vi skapar nära samarbete mellan företag/privatpersoner och sociala entreprenörer.

Sociala entreprenörer

Projekten vi rekommenderar drivs av sociala entreprenörer. Med innovativa metoder löser de samhällsutmaningar på ett effektivt sätt.

Mätbara effekter

Vi tillför kunskap och kompetens som hjälper projekten mäta vilken skillnad de gör.

Företag

Samhällseffekt och affärsnytta

Social Initiatives mål är att skapa både samhällseffekt och affärsnytta för er som företag. Därför arbetar vi aktivt både med er och med de sociala entreprenörerna. Med oss får ni en erfaren och oberoende partner. Vi skapar ett samhällsengagemang som rimmar väl med er affärsverksamhet samtidigt som vi ser till att ert stöd hamnar rätt och gör stor skillnad.

Vi utgår från drivet och passionen hos de sociala entreprenörerna och tillför struktur och erfarenhet. Likt en inkubator bidrar vi till projektens verksamhetsutveckling och förbättrar deras effektmätning. Vi delar också med oss av lärdomar och ”best practice” mellan de sociala entreprenörerna.

Vi utformar ett samhällsengagemang som passar med företagets affärsverksamhet, värderingar, hållbarhetsarbete och kopplar an till de globala målen. Utifrån era önskemål tar vi fram ett brett utbud av projekt. Efter en noggrann utvärdering, inklusive besök på plats, rekommenderar vi endast de allra bästa.

Social Initiative skräddarsyr ett engagemang där medarbetarna känner sig stolta och kunderna engagerade. Genom olika aktiviteter och uppdateringar från projekten ser vi till att bibehålla engagemanget över tid.

Läs gärna om vårt affärsnära och engagerande samhällsengagemang hos Fagerhult eller hur vi engagerar medarbetarna på Carnegie Investment Bank.

Privatpersoner

Samhällseffekt och engagemang

Vi vill att du ska känna dig delaktig i projekten och att ditt stöd ska göra en väsentlig skillnad. Därför börjar vi med en träff där vi lyssnar på dina önskemål och pratar om vilka områden som du känner starkt för. Med den utgångspunkten gör Social Initiative en noggrann urvalsprocess för att hitta rätt social entreprenör och projekt för dig. Vår långa erfarenhet av att bedöma projekt gör att du kan känna dig trygg med att ditt stöd hamnar rätt. Vi anpassar engagemanget utifrån dina önskemål samtidigt som vi ger stöd och utvecklar projekten så att de kan skala upp och göra ännu större skillnad.

Vi utgår från drivet och passionen hos de sociala entreprenörerna och tillför struktur och erfarenhet. Likt en inkubator bidrar vi till projektens verksamhetsutveckling och förbättrar deras effektmätning. Vi delar också med oss av lärdomar och ”best practice” mellan de sociala entreprenörerna.

Oavsett om du har mycket eller lite tid att engagera dig gör vi ett upplägg som passar dig. Du kanske vill bidra med din kompetens till de sociala entreprenörerna, eller resa med familjen och besöka projektet. Även om du inte har tid att engagera dig aktivt kan du känna dig trygg i att vi tar hand om uppföljningen av ditt stöd, mäter resultat och kontrollerar på plats att allt går enligt plan. Du får regelbundna återrapporteringar så du vet vad som händer, med både film och foton och uppdateringar om vilka effekter just ditt stöd har lett till.

Läs gärna mer om hur vi hjälpte familjen Rosberg engagera sig både i Sverige och Kenya.