Headerbild privatpersoner
2014-09-18 15.42.00

Vad vill du uppnå?

När du formar ditt samhällsengagemang är det viktigt att utgå från dina egna förutsättningar, det vill säga tid, resurser och passion. Det finns många sätt att bidra till att göra världen till en bättre plats, och olika samhällsutmaningar kräver olika typer av stöd.

Social Initiative samarbetar med filantroper för att stödja sociala entreprenörer och bidra till deras utveckling och tillväxt för att skapa långsiktig samhällsförändring.

Vi vill att du ska känna dig engagerad och att ditt stöd ska göra en väsentlig skillnad. Därför börjar vi med en träff där vi lyssnar på dina önskemål och pratar om vilka samhällsfrågor som du, och kanske familjen, känner starkt för.

Hitta rätt social entreprenör

​Oavsett land finns det en mängd sociala entreprenörer och långt ifrån alla är bra. Genom vårt nätverk tar vi fram ett brett utbud av relevanta sociala entreprenörer.

Innan vi rekommenderar specifika sociala entreprenörer till dig har de genomgått Social Initiatives kvalitetssäkring med bland annat besök på plats och referenstagning. Vår långa erfarenhet av att bedöma sociala entreprenörers verksamheter gör att du kan känna dig trygg med att ditt stöd hamnar rätt.

Pernilla Bard_Uganda 2
IMG_7102

Nära samarbete

Vi utgår från drivet och passionen hos de sociala entreprenörerna och tillför kapital, kunskap, struktur och erfarenhet som hjälper dem att stärka och skala upp sin verksamhet – och skapa ännu större skillnad. Vi delar också med oss av lärdomar och ”best practice” mellan de sociala entreprenörerna.

Mätbara effekter

För att veta vilken skillnad vi tillsammans är med och bidrar till utformar vi avtal som lägger grunden för samarbetet med budget, milstolpar och nyckeltal. Även om du inte har tid att engagera dig aktivt kan du känna dig trygg i att vi tar hand om uppföljningen av ditt stöd, mäter resultat och kontrollerar på plats hur arbetet går.

Vi har sammanställt effekten från våra samarbeten under 20 år i en impactrapport.

Solcellsentreprenör
DSS

Ditt engagemang

Oavsett om du har mycket eller lite tid att engagera dig hittar vi ett upplägg som passar dig. Du får alltid regelbundna uppdateringar, filmer och foton så att du vet vad som händer och vilka effekter just ditt stöd har. För dig som vill finns också möjlighet att bidra med din kunskap och kompetens, eller besöka verksamheterna tillsammans med familjen.

Läs mer i vår filantropiguide för privatpersoner

I Filantropiguiden delar vi med oss av tips för hur du kan gå till väga för att utvärdera och välja ut organisationer att stödja och hur du säkerställer att de åstadkommer en positiv, mätbar förändring.

Copie de Social Initiative Impact Report (12)

Vill du veta mer?

Kontakta Pernilla Bard på pernilla@socialinitiative.se eller 0700 091 00 15