Social Initiative har utformat ett nytt partnerskap mellan Impilo och Lwala Community Alliance i Kenya. Impilo kommer att stödja uppskalningen av Lwala Community Alliance, ett samhällsinitiativ för bättre hälsa på landsbygden i Kenya som minskar mödra- och barndödligheten. Partnerskapet ligger i linje med Impilos vision ”Investing for a healthy future”.

”Vi strävar alltid efter att skapa samarbeten som passar företagets affärsverksamhet, hållbarhetsarbete och värderingar. Med Impilo och Lwala Community Alliance blev det en fullträff”, säger Pernilla Bard, grundare av Social Initiative.

”Vi visste att vi ville stödja ett hälsoinitiativ i Afrika, men visste inte var vi skulle börja. Social Initiative hade precis rätt erfarenhet, know-how och nätverk för att identifiera en effektfull social entreprenör och arbetade metodiskt för att hjälpa oss att hitta en kandidat som passar våra urvalskriterier”, säger Fredrik Strömholm, Partner på Impilo.

Läs hela pressreleasen här (engelska).

 

Inspireras av några av våra andra samarbeten