Vi välkomnar vår nya Program Manager Sarah Hillbert in i teamet på Social Initiative. Här berättar Sarah om sig själv och sina förväntningar.

Varför sökte du tjänsten som Program Manager på Social Initiative?

Social Initiative har utvecklat en mycket värdefull modell med nära, långsiktiga och effektiva samarbeten med sociala entreprenörer, företag och filantroper. Jag är övertygad om att det här sättet att arbeta kommer att spela en ännu större roll framåt för att lösa de samhällsutmaningar vi står inför, och ha en konkret inverkan på människors liv. Jag ser fram emot att vara del en del av teamet med engagerade och lösningsorienterade kollegor och partners och bidra till arbetet.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Social Initiative?

Jag har tidigare arbetat med utvecklingsfrågor på FN i New York, med kommunikation inom Regeringskansliet och som kommunikationskonsult. Jag har en masterexamen i freds- och konfliktstudier från Uppsala universitet där jag fokuserade på jämställdhetsfrågor i fredsprocesser. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet från många olika perspektiv, från näringsliv till internationella organisationer och offentlig sektor.

På vilket sätt vill du stärka Social Initiative?

Jag ser fram emot att tillsammans med sociala entreprenörer och partners arbeta med att skala upp och effektivisera välfungerande verksamheter samt att hitta nya sätt att lösa samhällsutmaningar. Jag hoppas också kunna bidra till att fler företag och privatpersoner upptäcker möjligheterna med att samarbeta med sociala entreprenörer för att få till en förändring i samhället.

 

Alla medarbetare