Julia Kamal, läser första året på universitetet Bocconi i Milano med inriktning statsvetenskap. Denna sommar gör hon praktik hos Social Initiative.

Varför ville du göra praktik hos Social Initiative?

Jag är väldigt intresserad av Social Initiatives arbetsmodell, att jobba med filantropi och företag för att
uppnå förändring i samhället. Jag gillar verkligen tanken av att göra skillnad genom samarbete, istället för
att bara ge.

Jag tycker också att de sociala entreprenörer som Social Initiative samarbetar med använder sig utav innovativa och inspirerande metoder. Att praktisera hos Social Initiative innebär möjligheten att komma närmre det arbete som faktiskt gör skillnad, vilket såklart känns väldigt givande och lärorikt. Jag vill helt enkelt vara med och påverka och samtidigt lära mig mer om socialt entreprenörskap.

Vad gör du under din praktik hos Social Initiative?

Jag får göra en hel del olika saker, vilket är väldigt roligt, men jag har tre huvudprojekt som jag fokuserar på. Jag arbetar med kommunikation och översättning, samt sammanställer en rapport om några av våra sociala entreprenörers alumni-nätverk för att hitta potentiella utvecklingsområden. Jag jobbar även med att identifiera passande företag för eventuella samarbeten.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Social Initiative?

Jag har tidigare praktiserat på en PR-byrå och en reklamfirma, så jag tar med mig erfarenhet inom kommunikation. Jag har bland annat jobbat med översättning, presentationer, att skriva texter och att ta fram inlägg till sociala medier. Jag har även varit aktiv i organisationer i skolan, både under gymnasiet och universitetet, och har mycket erfarenhet av att ta mig an en rad olika uppgifter där det kan behövas.

Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag hoppas kunna bidra med stöd till teamet i områden där det krävs extra mycket tid. Jag hoppas också att de projekten jag jobbar med, som till exempel sammanställningen av alumni-nätverk och identifikation av passande företag, kommer att vara till nytta i framtiden. Jag vill bidra med ett noggrant och effektivt arbete, som hjälper Social Initiative att utvecklas.

 

Alla medarbetare