Vi välkomnar vår nya praktikant Lisa Lindqvist till teamet! Här berättar Lisa om sig själv och sin bakgrund.

Varför vill du praktisera på Social Initiative?
Jag tycker att socialt entreprenörskap är en otroligt intressant, viktig och innovativ metod för att kunna möta aktuella samhällsutmaningar. Jag ser mycket fram emot att få djupdyka och lära mig mer om hur entreprenörskap och företagande kan bidra till en positiv förändring i samhället.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Social Initiative?
Jag tog nyligen studenten från det samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet. Jag är djupt engagerad i frågor som rör samhället och har jobbat med en del projekt som påminner om Social Initiatives drivkrafter. Jag studerade ett av mina gymnasieår på svenska skolan i Nairobi i Kenya och där fick jag möjligheten att ta del av lokala projekt och möta entreprenörer med sociala mål. Deras driv och passionerade arbete var otroligt inspirerande och väckte mitt engagemang.

Vad hoppas du kunna bidra med?
Jag hoppas kunna bidra med ett starkt intresse för Social Initiatives projekt och verksamhet. Jag är en mycket nyfiken person som älskar att lära mig, vilket jag också hoppas kommer kunna bidra till arbetet!

 

Läs om vilka andra som ingår i teamet på Social Initiative