2017 skapade Social Initiative ett samarbete mellan 15 familjer i Sverige och tre sociala entreprenörer som utbildar flickor i Uganda och Kenya. Familjernas gemensamma stöd har stärkt kvaliteten på utbildningarna, ökat antalet studieplatser för flickor från fattiga områden och på så sätt skapat förutsättningar för en bättre framtid.

Intresset för att engagera sig på liknande sätt har varit stort bland andra privatpersoner och familjer. Därför lanserar vi nu ett nytt, liknande initiativ med nya sociala entreprenörer. Fokus är fortsatt att ge flickor och unga kvinnor bättre förutsättningar att leva självständiga och fria liv genom olika typer av utbildning i Uganda och Kenya. I somras var vi på plats och utvärderade en rad olika innovativa och drivna sociala entreprenörer. Av dem har vi nu valt ut tre som vi kommer att satsa på. Tillsammans med 15 familjer kommer vi jobba aktivt och strategiskt med organisationerna för att stärka och skala upp deras arbete.

Är du eller någon du känner intresserad av att bli en del av Social Initiative Educate Girls? Hör av dig till Pernilla Bard så får du veta mer! 

 

Inspireras av våra sociala entreprenörer