Idag fick vår partner Door Step School i Mumbai besök av Kungaparet under deras statsbesök i Indien. Den sociala entreprenören Bina Lashkari visade Kungaparet några delar av sin utbildningsverksamhet för barn i slummen. Vi hoppas att det blev ett givande besök för alla.

Door Step School har under 25 års tid tagit fram innovativa lösningar utifrån barnens behov. I början handlade det om att lära barn, som inte gick i skolan utan tvingades arbeta, att läsa och skriva. Numera driver Door Step School förskoleklasser, läxhjälp, datorcenter, NO-labb och mobila bibliotek som ett komplement till den kommunala skolan. På så sätt får barnen förutsättningar att tillgodogöra sig undervisningen i skolan. Idag arbetar Door Step School-personal även i de kommunala skolorna för att stärka upp inlärningen under de första åren av barnens skolgång. Det minskar risken för att barnen hoppar av skolan, vilket är mycket vanligt i slummen.

Social Initiative valde ut Bina Lashkari och Door Step School som partner redan 2003. Med riktat kapital från Carnegie, EQT, King och Care About the Children samt Social Initiatives kunskapsstöd har Door Step School lyckats växla upp och utöka sin verksamhet, samtidigt som de fortsatt vara innovativa kring den typ av utbildning och stöd barnen behöver mest.

Läs Kungahusets egen rapportering från besöket hos Door Step School.