I år, 2022, fyller Social Initiative 20 år. Utöver att fira med alla som har varit inblandade, kommer vi att dela med oss brett av de erfarenheter och lärdomar som 20 år har gett.

Till vår hjälp har vi under våren Cassandra Sandlund, praktikant via Föreningen för Utvecklingsfrågor, och Anne Theys som praktiserat hos Social Initiative sedan hösten 2021.

Cassandra hjälper till att ta fram en handbok som vi hoppas ska vara till stöd för privatpersoner som vill engagera sig.

– Ett av mina större projekt nu under våren kommer vara att ta fram en handbok som kan vara till hjälp för privatpersoner som vill engagera sig, men kanske inte riktigt vet hur man kommer igång. Att lyckas komma fram till vart och på vad man vill fokusera sitt engagemang föregås ofta av många frågor. Vad är viktigt för mig? Vad kan jag faktiskt åstadkomma? På vilket sätt kan jag engagera mig?, berättar Cassandra.

Med sin akademiska bakgrund inom freds-och utvecklingsstudier har Cassandra ett stort intresse för hur positiv samhällsförändring kan skapas.

– Social Initiative har under 20 år samlat på sig den erfarenhet och kunskap som behövs för att tryggt kunna vägleda privatpersoner i en djungel av oändliga möjligheter och vägval. Syftet med handboken är att kunna ge fler personer detta stöd. Det ska bli spännande att djupdyka i den kunskap som finns inom organisationen och paketera den så att den når ännu fler, säger Cassandra.

Anne har en förlängd praktik hos Social Initiative samtidigt som hon skriver sin masteruppsats i utvecklingsstudier vid Lunds universitet. Anne har tidigare bedrivit fältforskning i Kenya och arbetat som managementkonsult. Under våren kommer hon att ta fram en rapport som beskriver den effekt som Social Initiative, tillsammans med sociala entreprenörer, företag och privatpersoner, uppnått sedan starten 2002.

– Arbetet med att ta fram en effektrapport är både spännande och utmanande. Jag tittar på data och statistik för de sociala entreprenörer som teamet arbetar med och sammanställer den förändring som skett. En del av arbetet är också att identifiera lärdomar som dragits under denna 20-årsperiod, vilket är viktigt för Social Initiatives arbete även framåt, säger Anne.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av handboken och effektrapporten som publiceras under 2022.

 

Läs mer om Anne och Cassandra